Mihai Adrian Hotca, Aforisme, Butade și alte Cugetari

Mihai Adrian Hotca, Aforisme, Butade și alte Cugetari

191

https://www.ujmag.ro/drept/aforisme-butade-si-alte-cugetari/?ref=pagina_https://www.ujmag.ro/autori/mihai-adrian-hotca (Cumpara de aici)

   Plecand de la constatarile ex propriis sensibus și luand in considerare experiența acumulata, in randurile acestei lucrari am consemnat aforisme, butade și alte cugetari, dintre care unele sunt personale, iar altele preluate de la unele dintre mințile luminate ale umanitații.

   Un gand pe care vreau sa-l comunic cititorului este acela ca, in interiorul meu, am identificat doua personaje (entitați) – juristul și nejuristul.

   Juristul este entitatea profesionala care ma ține ancorat in realitațile cotidiene, specifice activitații de avocat și profesor, iar nejuristul este entitatea spirituala paralela care-mi permite sa cuget, sa reflectez și sa ma manifest spiritual in afara paradigmelor ce incorseteaza Dreptul.

   Aceasta carte este dovada ca am continuat sa acord timp de reflecție ambelor personaje, adica atat juristului, cat și nejuristului, chiar daca in mod disproporționat (in favoarea primului), avand credința ca cel care exercita profesia intr-o maniera in care aceasta este mai degraba echivalenta unui hobby și-a greșit vocația.

 

M.A. Hotca